mandag den 23. september 2013

Madplan

Gid jeg var en af dem der huskede at lave madplan hver uge, det er jeg bare ikke.

Herhjemme spiser vi langt mere varieret når jeg har lavet madplan - dvs at der går længere tid før vi igen får pasta med kødsovs (som er en af børnenes favoritter).

Nu har jeg taget projektet op igen, så må vi se hvor mange uger det holder denne gang. 

Hvad spiser i til aftensmad? Kom gerne med dit bedste tip

4 kommentarer:

 1. Ville også gerne lave madplan, men det fungerer bare ikke. Er slet ikke så planlagt og med et skiftende arbejdsskema og impulsive venindebesøg, duer det bare ikke. Mit mål er at få spist hele grøntkassen der bliver leveret hver anden uge, og så følge nogle af opskrifterne der fra. Elsker en god grøn karry suppe med kylling!

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsker suppe! Og nu er årstiden perfekt

   Slet
 2. Mit bedste tip (som jeg selv benytter mig af HVER gang jeg støder panden mod "hvad-skal-vi-mon-finde-på-til-aftensmad-suk-muren") er:

  Lav en liste over ALLE de retter I kan komme i tanke op, at I spiser hjemme hos jer (lige fra de mere krævende til de nemmeste). Spørg gerne kolleger/forældre, for at komme i tanke om flere. I har garanteret glemt noget! ;o)

  BRUG listen, når I går død i de samme 15-20 retter - der er garanteret en livret gemt ét eller andet sted, som I ikke har fået lavet i et stykke tid, fordi I kører i samme rytme.

  Når der er overskud, tilføj mindst én ny ret om ugen og se om den ikke fortjener en plads på listen. Måske det er et hit - måske ikke....

  Opdater listen i ny og næ, når der er kommet (nye) livretter til.

  Det lyder måske besværligt, men det er det bestemt ikke! Der er altid jubel omkring spisebordet hjemme hos os (med 2 piger på hhv 5 og 7½), når jeg finder og laver noget fra listen som er gået i glemmebogen fordi vi altid ender med de sædvanlige 5-10 børnevenlige retter (pasta med kødsovs, hjemmelavet pizza, kylling i karry, risengrød osv).

  SvarSlet
 3. Tak for tip Pernille, det må jeg prøve en dag. Når jeg får lavet madplanerne hiver jeg ofte mine kogebøger frem og på den måde dukker der altid noget op som vi har 'glemt' at spise i længere tid og opskriften kan både stamme fra kogebøgerne eller fra hovedet

  SvarSlet