torsdag den 5. september 2013

Aftensmad på max 15 minutter

På travle dage i børnefamilier er nem aftensmad en nødvendighed. Hvis jeg ikke selv har købt ind til dagen i forvejen ender jeg altid med panik køb i supermarkedet, og det er ofte ideforladt pga tidsnød (oftest også de samme 2-3 retter). 

Efter et cafébesøg med min store datter  er jeg begyndt at lave disse, lidt caféagtige ruller, og vigtigst af alt tager det max 15 minutter! 

Ingredienser:
Philadelphia (den almindelige smager altså bedst, fedtprocenter eller ej)
Wraps 
Røget laks
Frisk spinat eller baby leafs
Agurk i tynde skiver
Tomater i både (helst cherry tomater).

Tag en wrap og smør Philadelphia på knap halvdelen af den. Det er vigtigt at smøre helt ud til kanten, da det yderste skal fungere som lim og holde wrappen sammen. Læg herefter fyldet på som baner og undlad fyld ude på Philadelphia-kanten (de sidste 4 cm).

Rul din wrap sammen. (Din Philadelpia kant holder rullen sammen). Skær den over på skrå for en pænere servering. Vi spiser dem sammen med gulerodsstave.

P.S. De er også gode til en skovtur. 

P.P.S. Hvis i ikke spiser laks, kan den skiftes ud med pesto og en kyllingerest - brug stadig en smule Philadelpia til kanten for at holde rullen sammen.

3 kommentarer:

 1. Uhh skøn blog - den glæder jeg mig til at se nærmere på ;)

  Kender kun alt for godt de dage, hvor aftensmaden skal laves på så kort tid som muligt... Og vi er faktisk også tidligere endt med en wrap ala din - og hold da op det smager skønt :D

  SvarSlet
 2. De er lækre sådan nogle wraps, bliver også spist herhjemme.

  SvarSlet
 3. Jeg er så ideforladt at på en presset hverdag hvor jeg ikke har lavet madplan ender aftensmaden ofte med pasta kødsovs (børnene og manden elsker det, men jeg bliver træææt af at få det samme aftensmad for tit) ;)

  SvarSlet