tirsdag den 4. oktober 2011

Banankage med bagetip

Banankage

100 gram smør
3 modne bananer
75 gram god mørk chokolade
125 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
150 gram sukker
3 æg
2 tsk vanillesukker (eller kornene af en halv stang vanille)

1½ - 2 modne bananer som fyld (kan udelades)

Smelt smørret i en gryde, og mos de 3 bananer. Chokoladen hakkes groft.

Pisk sukker, æg og vanillesukker til det bliver lysegult og skummende, brug evt. din elpisker. Tilsæt det smeltede smør. Bland mel, bagepulver og chokolade. Bland det hurtigt sammen med æggemassen og tilsæt de mosede bananer.

Her kommer tippet: Hæld cirka halvdelen af dejen i din bageform. Stik grilspyd igennem de hele bananer så spydene danner et kryds (det holder bananerne oppe nede i formen så de ikke synker ned i dejen). Læg bananerne med spydene ned i dejen, og hæld den restende dej over bananerne.

Bages i ovnen cirka 45 minutter ved 175 grader, med grilspydene siddene i bananerne.

6 kommentarer:

  1. Arrrj, det var en god idé. Det må prøves :-)

    SvarSlet
  2. Er ret vild med ideen med hele bananer i kagen :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Gud hvor sjovt! Det har jeg aldrig set før. :-)

    KH Tine

    SvarSlet
  4. Elsker banankage (er jo lidt et 80'er barn), og sejt trick med bananen!

    SvarSlet
  5. Lyder lækkert, men du har glemt at fortælle, hvornår man tilsætter smørret ... sammenligner man med Karolines kogebog skal det i sideløbende med mel mm.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er min fejl, smørret tilsætter jeg inden melet :)

      Slet