mandag den 4. oktober 2010

Nem mad

I sidste uge var Silje og jeg alene hjemme, derfor stod den hele ugen på nem mad. Vi fik bl.a. kalvekødboller i tomatsovs. Det er super nem aftensmad, da det kræver begrænset tid i køkkenet i forhold til at snitte, hakke, røre etc.











Kødboller:
350 gram hakket kalvekød cirka 8% (lam kan også bruges)
1 løg
4-5 spsk. rasp eller brødkrummer
1 æg
1 spsk sherryedike eller hvidvinsedike
75 gram bacon i tern
salt og peber

Tomatsovs:
1 ds flåede tomater (eller 5 solmodne tomater)
1-2 fed hvidløg
1 lille løg
1 rød peberfrugt
1 spsk sherryedike eller hvidvinsedike
lidt chili (efter behag)
salt og peber
en håndfuld frisk basilikum

Alle ingredienserne til tomatsovsen blendes sammen og hældes i et ildfast fad.

Ingredienserne til kødbollerne røres sammen til en lind fars og formes til små faste kødboller (på størrelse med en valnød). Læg kødbollerne ned i tomatsovsen, og stil fadet i en 200 grader varm ovn i cirka 20-25 minutter, til kødbollerne er gennemstegt. Serveres med pasta og godt brød.

1 kommentar:

  1. Dette ser virkelig godt ut. Du er jo flink som også lager tomatsausen selv.

    Takk for hyggelig kommentar angående perlestrikken. Høres veldig fint ut med et sort sjal i perlestrikk. Fikk nesten lyst til å lage et sjal eller poncho. Ønsker deg en riktig god aften.

    SvarSlet