
Kødboller:
350 gram hakket kalvekød cirka 8% (lam kan også bruges)
1 løg
4-5 spsk. rasp eller brødkrummer
1 æg
1 spsk sherryedike eller hvidvinsedike
75 gram bacon i tern
salt og peber
Tomatsovs:
1 ds flåede tomater (eller 5 solmodne tomater)
1-2 fed hvidløg
1 lille løg
1 rød peberfrugt
1 spsk sherryedike eller hvidvinsedike
lidt chili (efter behag)
salt og peber
en håndfuld frisk basilikum
Alle ingredienserne til tomatsovsen blendes sammen og hældes i et ildfast fad.
Ingredienserne til kødbollerne røres sammen til en lind fars og formes til små faste kødboller (på størrelse med en valnød). Læg kødbollerne ned i tomatsovsen, og stil fadet i en 200 grader varm ovn i cirka 20-25 minutter, til kødbollerne er gennemstegt. Serveres med pasta og godt brød.
Dette ser virkelig godt ut. Du er jo flink som også lager tomatsausen selv.
SvarSletTakk for hyggelig kommentar angående perlestrikken. Høres veldig fint ut med et sort sjal i perlestrikk. Fikk nesten lyst til å lage et sjal eller poncho. Ønsker deg en riktig god aften.