søndag den 12. september 2010

Tebirkes

eller Københavner tebirkes som de åbenbart hedder i opskriften. Tilsyneladende er tebirkes ikke ens landet over. For mig er en tebirkes en kage, og jeg kunne ikke forestille mig at de skulle være uden remonce, men det er jo smag og behag. Dem her bagte jeg første gang i morges, og de var nemme og gode - faktisk bedre end dem man køber hos bageren hvis jeg selv skal sige det (som er lige lovligt smørede til mig).
Tebirkes (14 styks)
300 gram hvedemel
100 gram smør
25 g rørsukker
1æg
50 gram gær
½ tsk salt
1 dl mælk

Remonce
60 gram blødt smør
60 gram rørsukker

Pynt: Birkes
(Æg til pensling)

Gæren opløses i den kolde mælk. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet. Lad dejen hvile et par minutter. Imens kan du røre remoncen sammen.

Rul dejen ud til et stykke på 20 x 65 cm. Fordel remoncen på dejen. Fold dejen sammen i 3 lag, smør lagende med æg for at de hæfter sammen. Skær dejen ud i 14 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad stykkerne efterhæve 45 minutter. Imens forvarmes ovnen til 200 grader varmluft, alternativt 220 grader.

Pensel tebirkesne med æg og drys dem med birkes. Bag dem midt i ovnen cirka 10 minutter.

5 kommentarer:

 1. Ja, det er lidt sjovt, at det ikke er det samme i hele landet. For mig er tebirkes mere et rundstykke, og der er i hvert fald ikke remonce i;)

  SvarSlet
 2. Jeg anede ikke at tebirkes var forskellige landet over inden jeg læste opskriften. Iflg. opskriften kan de også bages uden, så pensles lagene blot med æg imellem for at hæfte dejen.

  Det er ikke remonce som en kanelsnegl, blot lige smagen af sukker. Derfor er det en kage for mig, imens jeg kender flere der stadig fylder dem med syltetøj, ost eller andet ;)

  SvarSlet
 3. Tebriks er veldig godt, jeg liker dem med smør og hvitost. Det er koselig med hjemmebakst. Ønsker deg en riktig god uke. Din blogg lyser opp. Turid

  SvarSlet
 4. Ja, i Jylland er det vist Københavnerbirkers (eller Københavnere på slang) men i Staden er det the-birkes. Jeg har stået og ventet på en undrende 7-11 ekspedient flere gang indtil jeg har taget mig selv i det og rettet det til the-birkes.

  Men sikke en hyggelig blog du har, glæder mig til at følge den fremover :)

  Kh
  Anne / Krittewitt

  SvarSlet
 5. Ja i Jylland er det københavner birkes. Hvis du bestiller en birkes i jylland får du en uden remonce. De er lidt mere som rundstykker men bare meget bedre. Du skulle prøve det hvis du kommer til Jylland.

  SvarSlet