onsdag den 24. marts 2010

Jeg bliver nødt til at dele...

En mandelig arbejdskollega havde for noget tid siden en kagedåse med på arbejde, og straks tænkte jeg på kage. Kagedåsen gemte på knækbrød... Blev jeg lige skuffet eller hvad, her drømte jeg om cookies. Skuffelsen blev vendt til glæde, for knækbrødet var super lækkert. Jeg fik vredet armen rundt på ham, og han på sin kone da det var hende der havde bagt. Så her er opskriften hvis du også vil prøve dem:
½ dl havregryn
½ dl græskarkerner
½ dl sesamfrø
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekerner
1 3/4 dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk salt
1 dl vand
knap en ½ dl olie (raps-, solsikke- eller vindruekerneolie)

Alle de tørre ingredienser blandes med vand og olie. Det bliver en lidt klistret dej, og den skal den være. Rul dejen ud mellem to lag bagepapir. Skær dejen ud i firkanter.

Personligt er jeg selv så firkantet, om man vil, at jeg samler de små kanter til hele stykker knækbrød... Bages i cirka 20 min. ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.

Sprødheden aftager lidt efter en uges tid, men hvis du spiser meget knækbrød kan du med fordel bage en dobbelt portion.

Indholdet af kerner kan justeres alt efter hvad der gemmer sig i dine køkkenskabene.

2 kommentarer:

  1. UHM, det lyder gode... Mon ikke det skal afprøves? :o)

    SvarSlet
  2. Det er ultra-nemt og kan klart anbefales :)

    SvarSlet