mandag den 25. juli 2011

Barn igen

I eftermiddags hoppede jeg lidt i dem her:

Pludselig stod den ene nabo og kiggede smilene ind i indkørslen. Mor (Læs: Michelle 4 år) og datter trampede begge  rundt i vandpytter.

Bagefter lavede vi pizzaer, for vi er nemlig alene hjemme.

søndag den 24. juli 2011

Fra Farmors gemmer

I farmors gemmer fandt jeg et vattæppe i skønne sommerfarver. Det bliver det ekstra have-/strandtæppe.

Faktisk har jeg syet et strandtæppe, eller i hvert fald påbegyndt det, men projektet er blevet henkastet fordi der er dukket en ny idé op... Måske er det på tide at få syet strandtæppet færdigt, så det kan komme i brug i år.

mandag den 18. juli 2011

Retro - med sjæl

Retro stilen har ikke rigtig fanget mig - jo vist, er der lækre retro sager, og de som formår at indrette et helt hjem i cool personlig retro stil har min aller dybeste respekt - for det er FEDT! Men hos mig fænger det altså ikke rigtigt.

Og så måske lidt alligevel... Min farmor døde tidligere på året, så vi tømmer ud og sorterer. Skabe og skuffer er fyldt med minder som de har formået at samle gennem livet. Jeg har fået den sidste gamle blik kagedåse som lovet. Kagedåserne har en særlig plads i mit hjerte - ligeså har min farmor.

Apro pos hjerte, så ligger dette skønne hjerte i mit skab. Kagehjertet er af plast og stammer hjemme fra min far. Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg lov at tage det med, da også denne kagedåse betyder noget særligt for mig. For mig er det konfektdåsen fra december som jeg husker den som barn - med marcipanovertrukne dadler, marcipansnitter og andet godt. Lige nu er den altså gabende tom, men jeg kan næsten dufte den stå hjemme på køkkenbordet hos min far.

Hjertedåsen i dag frem i lyset, da den sidste dåse fra min farmor skulle have plads i skabet. Helt ærlig så bliver jeg så glad - ja, nærmest lykkelig over den dåse, et stykke plastik, men for mig er det minder - ikke mindst fordi vi mistede vores mor da jeg var 7 år gammel.

Helt tilfældigt fik jeg i dag vendt dåsen om, og det er skam en Erik Kold, et ægte stykke retro som jeg værdsætter ualmindeligt højt.

søndag den 17. juli 2011

Navnekrus - DIY

Køb et hvidt krus i en ok kvalitet og tykkelse så det senere kan "bages" i ovnen. Jeg har købt et IKEA 365 krus til 12 kroner - det er lidt mere fikst i faconen end et kedeligt lige-op-og-ned krus, som diverse hobby butikker sælger til porcelæns maling.

Investér i porcelæns tusser i de ønskede farver, de er nemme at bruge - især for børn.

Sæt en stribe tape på kruset, tilfældigt placeret eller som her efter krusets overkant. Englehud egner sig bedst, da det ikke efterlader lim-mærker. Nu kan der frit tegnes på kruset, fx af børn.

Min datter på knap 3 år står her for dekorationen.

Her er kruset næsten færdig dekoreret. Tapen har som i nok kan se, også fået en omgang porcelæns maling.

Fjern tapen. Dermed bliver der det ønskede tomrum til navn.

Skriv navn på kruset og "bag" det i ovnen så kruset tåler maskinopvask.

Metoden med tapen kan fx også bruges på krukker til opbevaring af ris, mel, bolcher og andet.

tirsdag den 12. juli 2011

What's not to love?

Barsel, barnets middagslur, bolig magasinet og blå (skyfri) himmel!

Posted by my iPhone

lørdag den 9. juli 2011

Pink snitter

Maiken havde i denne uge et indlæg hvori hindbærsnitter indgik i emnet - lige siden har jeg sukket efter en snitte (og nej, ikke en af rugbrød!). Jeg skal jo heeelt tilbage til april siden jeg sidst fík en hindbærsnitte, så det er vel en okay undskyldning nok til selv at få bagt.

I dag blev de pinke og tøsede - hvorfor er de altid hvide?!

fredag den 8. juli 2011

Ugens madplan

Denne uges madplan har set sådan ud:

Mandag: Rester fra vores 2 x 30 års fødselsdag (urtemarineret kyllingefilet, melon-jordbær salat og kartoffelsalat)
Tirsdag: Kalvekødboller i tomatsovs
Onsdag: Boller i karry med ris og kogte gulerødder
Torsdag: Lakselasagne
Fredag: Pirogger med krydret kyllingefyld og bagte grøntsager
Lørdag: Grillmad - dessert :grillede ferskner med vanillie sirup og hindbær fra haven
Søndag: Hjemmelavet burger

Det har været "nem mad" uge fordi jeg har været "enlig mor" (kæresten har arbejdet eftermiddag og er derfor først hjemme klokken 23.00). = begrænset tid i køkkenet.

I morgen og søndag holder vi weekend, kæresten er hjemme - jeg tror vi tager en afslapnings weekend...

Opskriften på lakselasagnen kommer på bloggen en af de kommende dage - den smager fantastisk og ret så nem at lave.

God weekend!

onsdag den 6. juli 2011

Ti dejlige damer er flyttet ind

Jeg har købt ti dejlige damer af Pernille, som er yderst fiks med saks og papir. Pernille skaber damerne ud af gamle blade og aviser hvorefter de er blevet trykt på kort.

Hver enkelt dame har sin helt egen personlighed og historie. Damernes historie er trykt på bagsiden af kortet. Kortene leveres med konvolutter, som er fremstillet af gamle tyske kort. Du kan bl.a. købe damerne på Pernille's Amio shop.

Man kan da ikke andet end elske "Mom lady", "Fish lady", "Flower lady" og alle de andre skønne damer.