onsdag den 30. marts 2011

Give away - drengepakke og stofpakke

I anledning af,at det i dag dufter lidt af forår og at jeg har blogget det første år, kommer her en lille give away:























Præmie 1: En Hevea sut med biler, str 3 mdr +, samt et grønt IdaT halstørklæde str small

Præmie 2: Lidt vintage stoffer, alle cirka på størrelse med et pudevår

Vil du være med?

1 lod = kommentar
2 lodder = kommentar + fast læser
3 lodder = kommentar + fast læser + link på din egen blog
 
Skriv i kommentar feltet hvilken præmie du ønsker at vinde - vinder nummer 2 får dermed den resterende præmie.
 
Vinderne trækkes 15. april

søndag den 27. marts 2011

Lørdagen i glimt

Weekenden har været reserveret til Silje, da lillesøster og jeg har været indlagt på Børneafdelingen.

Kom her ænder, kom her ænder - jeg har brød

Lørdag gik turen til Frederiksborg Slot, hvor ænderne i og omkring Slotssøen blev fodret imens vi andre fik lidt frisk luft.


Efter 5 dage i isolation, og dermed minus frisk luft og vind i håret, var det nok mest mig der havde behov for at komme lidt ud i vinden. Silje nød at fodre ænder, og ikke mindst have både far, mor og lillesøster omkring sig.



Hjemme bedst!

Lillesøster og jeg haft 5 dage med kost og logi på børneafdelingen, da hun har RS virus. Hun har ligget i cpap og diverse andet måleudstyr - det ser faktisk lidt drastisk ud med alt det udstyr på så lille et menneske. Sygeplejerskerne sagde hun var en sej lille en, og det er jo dejligt at høre. Heldigvis har hun haft lidt at stå i mod med (læs: marcipanarme og dobbelthager), hvilket sikkert har været en fordel.
Imens har far og Silje taget tjansen på hjemmefronten, og Silje har savnet - som i virkelig savnet!

Derfor har weekenden været reserveret til Silje-og-mor tid, og først nu søndag eftermiddag føler jeg, at jeg har fået min (store) glade pige tilbage igen...

søndag den 13. marts 2011

Fastelavn "aflyst"

Fastelavn er vist aflyst for vores (Silje's) vedkommende. Hun skulle ellers have fejret fastelavn i morgen i legestuen, men hun er ramt af feber.






Hun har haft feber siden torsdag eftermiddag og kom på penicillin fredag da det var en mulig lungebetændelse. Temperaturen svinger mellem 38,5 og 40,0 så der er ikke noget til at trunten er mat og træt.

Penicillinen virker imidlertid ikke, så det er ikke lungebetændelse men måske influenza. Alternativet er at det er smitsom lungebetændelse, hvilket jeg ikke lige håber på med en nyfødt i huset...

Jeg havde ellers kreeret fastelavnskostume til Silje, i år var det meningen at hun skulle være politibetjent, da det nok det sidste år inden den står på feer og prinsesseri en årrække. Timerne foran symaskinen ser ud til at være spildt i denne gang, hvilket jo er lidt ærgeligt - omvendt, så har jeg syet min aller første skjorte (kraven er jeg dog ikke helt tilfreds med).

Vores kvote af tegnefilm er vist brugt for denne weekend, i hvert fald hænger Barbapapa, Rasmus Klump, Penelope og alle de andre mig langt ud af halsen. Faktisk glæder jeg mig til hun sover i aften, så jeg kan få lov at se noget almindeligt tv og bare slappe af i sofaen.

mandag den 7. marts 2011

Tomatsuppe













1 gulerod
1 ds flåede tomater
1 porre
1 lille løg
lidt margarine eller olie
1 lille ds tomatpure
1 laurbærblad
½ tsk tørret timian eller lidt frisk timian hvis årstiden er til det
salt og peber
5 dl boullion (vand plus en boullionterning)
2½ dl mælk
cirka 50 g små suppehorn/pasta

Rens grøntsagerne og snit dem i små stykker. Svits løg, porre og gulerod et par minutter, tilsæt herefter de flåede tomater og lad dem svitse med et par minutter.

Hæld boullion, mælk, tomatpure, timian og laurbærblad ved. Lad suppen koge i cirka 20 minutter. Lad suppen afkøle den lidt, tag laurbærbladet op, blend derefter suppen - evt. med en stavblender direkte i gryden, men husk suppen er varm. Kog suppen op og smag til med salt og peber. Tilsæt kogt pasta, og servér suppen med groft brød eller focaccia.
Det færdige resultat


søndag den 6. marts 2011

Lillesøster #2

Så hårdt er det at være baby...

Lækkerier landet i postkassen

En pakke med lækkerier er landet i postkassen - det var kæresten der tømte postkassen, og straks udbrød "hvad har du nu bestilt?" Øhm jeg har vist ikke bestilt noget... tror jeg, fik jeg fremstammet.





















Tine havde sendt mig en pakke blandede lækkerier, tusind tusind tak Tine!

...nogle har allerede smagt på karamelstængerne. Uhm, de er altså virkelig gode, let kaffe-agtige og kan klart anbefales.

Ritter sporten med jordbær yoghurt frister gevaldigt! (Den version har jeg aldrig set før, måske køber jeg slik de "forkerte" steder). Mon ikke der går hul på papiret i aften foran fjernsynet, men jeg slipper nok ikke udenom at dele den med min bedre halvdel ;o)

lørdag den 5. marts 2011

Mor og barn buket

Jeg bliver nødt til at flashe denne fine mor og barn "buket" jeg fik, da vi fik vores lillesøster. Den indeholder blandt andet en af mine favoritblomster, ranunklen.
Buketterne står i hver deres lille "sølv" skål som står på et stort zink fad med små firkantede sten, tørrede bambus skiver og knust glas.

Firmaet bag kreationen, Terje Valsø Indendørsbeplantning, kan altså noget med blomster som jeg ikke før har set tilsvarende. Buketten er endnu flottere i real life, men jeg må konstatere at det er en anelse svært, at tage et billede som virkelig kommer til sin ret...