onsdag den 22. december 2010

Super service

Det er intet mindre end super service når Silje's dagplejemor skal i Ikea Taastrup, og tilbyder at tage en skammel med hjem. Skamlen har jeg været i Ikea i Lyngby for at købe 3-4 gange uden held (men kommer alligevel hjem med planter, lys etc. Hmmm?). Jeg tror faktisk, at manden i hustanden er mere end lykkelig for at slippe for en tur i Ikea, han har altid SÅ travlt med at komme til udgangen....

Jeg overvejer at pakke den ind, og skrive "til Silje og far" derpå - så kan far jo også give et nap med i køkkenet, skammel eller ej. Med skamlen kan Silje hjælpe med i køkkenet - hun vil så gerne, og jeg (pyllermor...) er ikke helt tryg ved hun står på en alm. stol.

På sigt skal skamlen have en omgang tapet på trinene, evt. fra Blafre med de gule og brune elefanter - den skal pimpes lidt men stadig passe ind i vores (mit?) sort/hvide/gul/grønne tema der er i stuen - jeg må google mig frem til lidt inspiration/tapet når jeg når så langt.

onsdag den 15. december 2010

Alt hvad hjertet kan begære - Mumi

Jeg fornemmer, at der er en hvis kærlighed til de små trolde. Herhjemme er vi ikke nået så langt, der stor hitter Barbapapa til gengæld.
Hvad med fx Mumi og My kageudstikkere og en kagedåse eller bare opbevaringsdåse.

Her er linket til stort set alt hvad hjertet kan begære inden for Mumi

søndag den 12. december 2010

Julens grimmeste kager - in the making

Jeg havde som nævnt glemt at bage Julens grimmeste kager - og ja, de er faktisk ikke udbredt kønne men smager dejligt og ikke-julet. Men man skal nok kunne lide tørret frugt, eftersom der indgår en del rosiner og figner.

In the making












Klar til at komme i ovnen:
Det færdige resultat - de minder mest af alt om en mislykkedes cookie af udseende.

Opskriften kommer her, hvis du skulle have mod på at prøve Julens grimmeste kager:

50 gram grofthakkede nødder (jeg brugte halvt hasselnød og halv valnød)
50 gram grofthakkede rosiner
50 gram grofthakkede tørrede figner
50 gram grofthakket mørk chokolade
80 gram hvedemel
100 gram smør
125 gram sukker
1 tsk vanillesukker
1 æg
ca 1 dl havregryn

Alle ingredienserne blandes sammen - lidt ekstra havregryn kan tilsættes hvis dejen er for flydende. Dejen sættes på en bageplade i småtoppe med en teske. Bages i ovnen i 8-10 minutter ved 175 grader. (der bliver cirka 45 styks).


Weekend julerier

Jeg er håbløst (som i H Å B L Ø S T!) bagud med alt der har med jul at gøre. Jeg får stress bare ved tanken om alle de julegaver vi mangler at købe...

Alligevel er det lykkedes det mig, at få tid til lidt julerier i form at julegodter:









Mit eget ambitionsniveau mangler dog en del konfekt for at komme op på normalens varianter (hvilket nok er piiinligt mange). Bl.a Nøddetrøfler, Café latte trøffel, Chokolade stjerner, og Marcipanhjerter med hvid chokolade overtræk.

Brunkager har jeg aldrigt bagt før - egentlig er jeg ikke til julesmåkager (eller småkager generelt - næ, stik mig hellere en chokolademuffin det er noget helt andet!) men bager dem troeligt hvert år, og hælder altid de sidste i skraldespanden i januar... De hjemmelavede vaniliekranse er dog en undtagelse. Det er min farmors opskrift, og i år har jeg fået hendes gamle kødhakker (hedder den det?) til at køre dejen ud igennem så de bliver helt rigtige og dermed lidt ru og ujævne i overfladen.




Men tilbage til brunkagerne: måske er det hormonellaen der kommer op i mig grundet graviditeten. Jeg synes jeg trængte til duften af brunkager, og spørg mig ikke hvorfor!

Silje har været med i fremstillingsprocessen af pebernødder og vanilliekranse. Pebernøddedejen blev spist rå imens hun stod for at skære i små bidder, navngive hver eneste pebernød til rette ejermand - en til onkel Nicklas, en til Silje, en til Maria, en til Morfar, en til Farmor osv...

Under vanilliekranse produktionen stod hun for at svinge armen på den gamle Husqvarna kødhakker, så dejen trillede ud på bordet i lange stænger - hvilket var til stor morskab.

I øvrigt har jeg glemt, at bage Julens grimmeste kager (det hedder de altså). Jeg har aldrig bagt dem før, men alle siger de smager fantastisk, så det må komme an på en prøve - om ikke andet må skraldespanden få dem til januar.

Jeg har vundet

...fine julehjerter og ikke mindst bitte bitte små glaskugler hos Den Glade Bondepige.






De bitte små glaspynt har jeg en lumsk plan for der inkluderer en lille urtepotte, ler og en birkegren eller troldegren og en omgang hvid spraymaling...

lørdag den 11. december 2010

Vindere af Give Away

Lidt forsinket kommer her vinderne af min give away:

Vinderen af babyhjelmen blev nummer 12 - Kristiane
Vinderen af hårbøjlen blev nummer 1 - Julie

Hvis i vil sende mig jeres adresser på cirkeline7 snabelA hotmail .com, så sender jeg fluks jeres gevindster afsted med postdanmark.

torsdag den 9. december 2010

Shååping

Milk Copenhagen holder udsalg, og har minus 70% i deres webshop.


















Jeg fik shoppet lidt, bl.a kunne jeg ikke modstå det postkasse røde tylskørt - dét er da lige til juleaften... (måske?)

onsdag den 1. december 2010

Genbrug - af brød

En gammel rest brød fra i søndags er blevet forvandlet til lækre sprøde croutoner.

Den rest brød jeg har liggende er med hørfrø, solsikker og sesam - den kunne fint anvendes til grove croutoner.

Jeg skar brødet ud i tern på 1 cm gange en 1 cm. Lagde dem på en bageplade bagepapir, stænkede med en smule olivenolie og et let drys havsalt. Put derefter brødternene i ovnen i cirka 12 minutter ved 200 grader på øverste ribbe.

...behøver jeg sige at Silje elsker dem :)

I morgen skal fuglene have den sidste rest brød - de er med garanti sultne...

Pakkekalender

I år er Silje er stor nok til at få pakkekalender (sidste år måtte hun "nøjes" med adventsgaver).

Hos vores lokale forhandler af Maileg har jeg bestilt en kalendernisse pige, som gerne skulle følge Silje de næste mange år - kalendergaver eller ej. Men nissen er endnu ikke nået frem endnu... Bum bum, hvad gør man så?

Pakkekalenderen rummer bl.a.:
Vandfarve og pensel
Barbapapa puslespil
2 figenstænger
Tusher
Hårelastik
Hårbånd med blomst
Barbapapa vaskeklud
2 små tøjdyr fra Ikea (3,- stykket)
En optrækkelig badefisk
2 små pakker øko rosiner
Haba mælkekaron og gulerod i træ
Haba stof jordbær
Barbapapa bog
Barbapapa bestik (gaffel, ske og kniv - den lille dame efterspørger nemlig sin egen kniv)

Dagens gave er Gel Gems fra Lirumlarumleg til vinduet (en sampak med snemand, juletræ og snefnug).

Silje får først gaverne om eftermiddagen når vi kommer hjem, ellers vil hun være umulig at få ud af døren uden dagens gave!

Jeg mangler at købe 4 små gaver, så kom gerne med inputs.

Sovegear

Jeg bestilte for noget siden en uld sovedragt til Silje til brug i barnevognen, den er dejlig blød og vamset, helt uden at kradse!

Dragten har været længe undervejs - næsten 14 dage - nu var den endelig landet i butikken, hvilket jo er meget passende når temperaturen udenfor i morges var -7 grader (brr). Dragten findes i brun og en rosa - jeg valgte den brune, dels fordi den rosa er hæslig i mine øjne, og den brune kan også anvendes af lillebror/lillesøster til den tid, da den er kønsneutral. (Silje er overbevist om hun skal have en lillebror, og jeg frygter lidt hun bliver skuffet hvis det viser sig at være en lillesøster uden tap...) 
I dag skal dragten bestå sin prøve - jeg håber den holder trunten dejlig lun i barnevognen.