onsdag den 29. september 2010

Flagranke

Efter overskuddet til at være kreativ så småt er vendt tilbage har jeg fået syet flagranken, som florerer her i blogland. Den blev færdig aftenen inden truntens 2 års fødselsdag - ja, man er vel i god tid!

tirsdag den 28. september 2010

Nyt under solen

Jeg er gravid og har været træt - så træt at jeg har haft svært ved at holde øjnene åbne til efter kl 20. Derfor har overskuddet til at sy og tænke kreativt har været på et minimum. Nu er trætheden i midlertid forsvundet, og jeg har haft lidt overskud til bl.a. at sy en hue i lilla babyfløjl.
Jeg skal have pillet kantbåndet af igen, da kantbåndet jeg har sat på er for stift og der mangler lige det sidste i mine øjne. På nuværende tidspunkt er kantbåndet lyslilla, men skal skiftes ud med noget hjemmelavet med små lilla blomster.

Uh, jeg elsker altså Silje's skønne blå øjne - de gør mig blød i knæene. Men en hver so synes jo også bedst om egne grise...

søndag den 12. september 2010

Tebirkes

eller Københavner tebirkes som de åbenbart hedder i opskriften. Tilsyneladende er tebirkes ikke ens landet over. For mig er en tebirkes en kage, og jeg kunne ikke forestille mig at de skulle være uden remonce, men det er jo smag og behag. Dem her bagte jeg første gang i morges, og de var nemme og gode - faktisk bedre end dem man køber hos bageren hvis jeg selv skal sige det (som er lige lovligt smørede til mig).












Tebirkes (14 styks)
300 gram hvedemel
100 gram smør
25 g rørsukker
1æg
50 gram gær
½ tsk salt
1 dl mælk

Remonce
60 gram blødt smør
60 gram rørsukker

Pynt: Birkes
(Æg til pensling)

Gæren opløses i den kolde mælk. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet. Lad dejen hvile et par minutter. Imens kan du røre remoncen sammen.

Rul dejen ud til et stykke på 20 x 65 cm. Fordel remoncen på dejen. Fold dejen sammen i 3 lag, smør lagende med æg for at de hæfter sammen. Skær dejen ud i 14 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad stykkerne efterhæve 45 minutter. Imens forvarmes ovnen til 200 grader varmluft, alternativt 220 grader.

Pensel tebirkesne med æg og drys dem med birkes. Bag dem midt i ovnen cirka 10 minutter.