onsdag den 30. juni 2010

Dagens høst

Det her er dagens høst, friskplukkede jordbær - Mmmm!
Jeg havde ellers regnet med en noget mere beskedent udbud fra vores lille urtehave (urte-ukrudtshave...), og havde taget en noget mindre skål med ud. 'Jorbær Marie' alias Silje, havde svært ved at vente på at jordbærrene blev skyllet for jord, men fortrak ikke en mine da hun så sit snit til at nuppe et jordbær fra skålen inden de blev skyllet.

Noget har det danske "sommervejr" i maj måned altså været godt for - store saftige jordbær!

fredag den 25. juni 2010

Nyt på snoren


















Så blev det endelig tid til lidt afslapning foran symaskinen. Fine posede sommershots til Silje i det blødeste og skønneste koral og gulblomstrede stof.

Jeg ærger mig uhyggelig meget over, at jeg ikke har bestilt mere, for så ville jeg have kastet mig ud i et par haremsbukser til mig selv. Så kunne vi rigtig matche, Silje og jeg.

Når stoffet kigger på en...

og det er ikke kigger på den gode måde. Sådan har jeg det med dette Alexander Henry stof. Jeg aner simpelhen ikke hvad jeg skal sy af det. Lommer havde jeg i hovedet da jeg købte det, uvidende om at der også findes en mere tøset version af stoffet.... Ihh! 
Faktisk har jeg syet et "cirkus kjole" af lidt af stoffet. Men kjolen irriterer mig faktisk også lidt... Jeg tror den er degraderet til dagpleje brug.

God weekend

mandag den 21. juni 2010

Blå kjole

Her til aften blev det til en slå om kjole til Silje. Ikke noget fancy, bare lige ud af landevejen som et forsøg. I'm amazed - det er virkelig superhurtigt at sy med en overlocker! Jeg kunne dog ikke liiige få blind-stings-syningen til at fungere og jeg gad heller ikke rode med det i dag.













En af de nærmeste dage skal Silje prøve den på, for at se hvordan den passer den lille lange krop. Er den ok, bliver der syet et par små bleshorts til at have inden under kjolen.

Kjolen er syet af et gammel dynebetræk, som jeg har hugget fra min fars skab - jeg havde fået lov forinden. Faktisk er her et billede af sengetøjet i brug - fundet i den før omtalte fotomappe i tidligere indlæg. Mig og min far - ægte 80'er: sengetøj, vægfarve, gule sengelamper (de kan ikke ses på dette billede) hårpragt og det hele ;o)

søndag den 20. juni 2010

This is me

Det er mig, den lille basse.








Jeg faldt over billederne i en af min fars fotomapper ved et tilfælde, og se lige hvad jeg har på. Hjemmesyede overall's, som min mor har syet - wauw det betyder bare SÅ meget, både fordi min mor ikke længere er her, og samtidig fordi jeg  også selv syer lidt tøj til Silje. Min mor (eller far) har taget en hel lille serie på 5-6 billeder af mig i de overall's, sikkert for at forevige et syprojekt man holder særligt meget af - jeg gør i hvert fald selv ligende.

Det ligner et par overall's fra Elsebeth Gynther bogen 'Børnetøj du selv kan sy 0-4 år' - lidt hyggeligt når bogen igen er populær. Jeg har også syet tøj til Silje fra samme bog, måske bliver næste (store) projekt en bogens fine jakker. Først skal der dog produceres lidt mere sommertøj.

Jeg bliver simpelthen nødt til at lave en kopi af mine egne overall's fra '81-'82. Jeg synes det kunne være lidt hyggeligt at sy et par magen til, til min egen datter.

fredag den 18. juni 2010

En fiks sag

Hurra for internetshopping! Posten har været forbi med en pakke til mig. Den fíkse badedragt (eller hvad det nu er?) fra Dorothy Perkins måtte jeg bare eje. I øvrigt har Dorthy Perkins netop startet udsalg - hvorfor gør internetbutikker altid det når man lige har shoppet der?

Jeg skal nok ikke brokke mig, for der var også lidt procenter at hente på denne - ca 207 DKK har jeg betalt inkl fragt.
Så nu håber jeg, at eventulle efter-graviditets-deller arter sig, så jeg kan spankulere sommeren i møde i denne fikse sag.

tirsdag den 15. juni 2010

Når gæster kommer forbi

Imens vi havde været på arbejde havde Silje's ene sæt oldeforældre været forbi. På døren hang 2 poser, den ene fyldt med rabarber, den anden indeholdende en lille ekstra gave i form af en sød bakke og stribede servietter.










Rigtig sød tanke - skønt med friske rabarber, især når de 2 knolde vi købte sidste år har leveret hele 8 stilke på størrelse med en finger!

Nu kan vi alle 3 mæske os i rabarbergrød og hjemmelavet marmelade på terassen (hvis det ellers snart forbliver sommer).

Lupiner

...kan du finde lige nu i grasrabatter, på bragtlagte marker m.m. De er rigtig fine. Lupinerne holder sig fine i cirka 4 dage fra de er plukket, inden de begynder at drysse. Disse pryder lige nu vores spisebord:











Husk at Lupiner trækker efter lyset, og at de derfor ikke rigtig egner sig til enkelt-stilk-blomster-vaser (Jeg testede løsningen for nogle år tilbage, så jeg taler af bitter erfaring = at komme hjem til væltede vaser og vand over det hele). Hvis det skal være enkelt vaser bør den være MEGET tung, eventuelt STOR så der kan være meget vand i.

mandag den 14. juni 2010

Det ligner en potte?

Arhmen altså - ordene kom fra min kæreste og min lillebror, da jeg nævnte jeg ville købe en Eames Rocking Chair. Hvad f... sker der? Jeg tror at jeg så lettere målløs ud i situationen. Jeg synes bestemt ikke det ligner en potte!

Faktisk kunne jeg godt tænke mig en af de gamle Eames stole, med farvet sæde. Jeg så engang en i petroliums blå til salg hos Lauritz tror jeg det var - den var virkelig fin.
Min lillebror drømmer om en Barcelona stol. Da jeg ikke anede hvad en Barcelona stol var (før jeg googlede), skyndte han sig med et fjoget grin, at ønske sig den i fødselsdagsgave om 14 dage - øhm, meget beskedent gaveønske på plussiden af 40.000,- Til de interesserede findes den også i en replika til omkring 6.000,-

søndag den 13. juni 2010

Sommersæt

Jeg har længe skulle sy en matchende bluse til disse sommershorts. Det blev i dag, da jeg fik en overlocker i fødselsdagsgave af min kæreste og Silje i går.

















I går morges kom de begge slæbende med en stor pakke ind til sengen. "Mor ha' gaver!". Da jeg så størrelsen på pakken kunne jeg ikke undgå at tænke: "Jeg har sgu da ikke ønsket mig noget SÅ stort... hvad har han pakket ind i en stor kasse?" (der er lidt tradition i hans familie i, at pakke ting ind i større pakker). 

Silje er helt pjattet med pakke gaver ud, så vi teamede op og pakkede ud sammen. I papiret gemte der sig en overlocker - fedt og så helt uden at have ønsket sig én! Nu overvejer jeg, at tilmelde mig Amio, for at undgå, at hende som jeg elsker allermest kommer til at svømme i tøjstykker der racer igennem overlockeren...

onsdag den 9. juni 2010

Jordbær og blomster

En lille pakke indeholdende lækre stoffer med jordbær og blomster er landet på matriklen. Den lille dame som skal have beklædningsdele af stofferne (jeg ved endnu ikke hvad de skal blive til), har taget godt imod dem. Det nederste lyse lilla er babyfløjl.

mandag den 7. juni 2010

Award

Jeg har modtaget Beautiful Blogger Awarden fra Maiken, tak. Maiken og jeg har begge en pige fra september '08, derudover lyder det til at vi samme smag på flere punkter.

Jeg nyder at læse med hos en masse forskellige kreative sjæle, som hver især sysler med forskellige ting. Bloggen er for mig blevet et sted at læsse af - vel en slags for online-dagbog nu jeg tænker over det - og et sted at finde inspiration til nye projekter.

Som nogle nok ved, går awarden kort fortalt ud på, at jeg skal fortælle 7 ting om mig selv og sende Awarden videre til 7 andre bloggere... Så here goes:

7 ting om mig:
1) Jeg har desværre tendens til at sige min ærlige mening eller første indskydelse med det samme. Hvilket har endt i en pinlig episode eller to... Indimellem burde jeg tænke før jeg taler (eller i hvert fald have lært det).

2) Jeg er SÅ glad for vores lille sort/hvide gæstetoilet som vi selv har lavet, at jeg kunne sove(!) derude på gulvet - sær idé I know. Overvejer lidt at flashe gæstetoilettet her på bloggen en dag.

3) Jeg elsker at sidde med photoshop. Af selv samme årsag kan jeg ikke beslutte mig for et topbillede på bloggen, og skifter/ændrer det jævnligt. Jeg har en hjemmeside som lider samme skæbne, og dermed ikke rigtig bliver færdig, før jeg igen syns den skal have nyt design.

4) Mine fødder er små, str. 36 - indimellem kan jeg dog snige mig op i en 37.

5) Som barn drømte jeg om at blive astronaut, og gå på månen og planeterne. "Planerne" blev dog ændret efter en ulykke indtraf (måske var det Challenger i '86), og alle ombordværende omkom... Måske var den "Manden i pæren" der startede den idé med astronaut?

6) Jeg er fuld af fjollede ideer og kreative påfund til boligen, som jeg konstant prøver at lokke kæresten til at udføre/eller få udført.

7) Jeg eeelsker (også) chokolade, gerne helt plain mørk. Min kæreste er (uheldigvis) ikke vild med mørk chokolade...
 
Beautyful blogger Awarden sendes videre til: (nogle har med sikkert fået den før)
Sefta Holm - Turid får mig til at ønske jeg kunne hækle. Hun hækler skønne tæpper m.m og tager nogle smukke enkle fotografier.

Rappedikke - skal have awarden for hendes finurlige og meget ærlige skriverier, som jeg holder af at læse.

Marapytta - gør at jeg ønsker mig mere tid til at sy, og jeg bliver så inspireret af at se Line's fantastiske kreationer.

Babykuller og kriller i fingrene - Mette laver nogle fantastiske stykker tøj og liberty sammensætninger. Derudover er jeg nærmest forelsket i den reol, som hendes kæreste har bygget.

Pust til mælkebøtten - får awarden den skønne titel, og fordi min far hadede når jeg som barn pustede til mælkebøtter i haven = flere mælkebøtter året efter ;)

En fugl i Hånden - Helle har skabt et skønt skønt blåt blogunivers med blomster, vintage, Wiinblad og meget mere.

Pip som Pap - har endnu en skøn blogtitel, Pia laver de fineste sætterkasser og fuglehuse beklædt med papir.

torsdag den 3. juni 2010

Shopping - til mor

Jeg lider nok af de samme symptomer, som mange andre mødre med børn. Man tager på shopping med en god veninde for at finde lidt lækkert til klædeskabet, og hvad ender man op med? Tøj og andet til mindste- pigen...

Men ikke denne gang. I går blev det kun til tøj og nips til mor (plus en pakke skumklude, de er jo reelt til Silje). Hvor føles det bare skønt, at finde lidt nyt til mor. Egentlig skulle jeg bare have et par gyldne sandaler/stiletter/sko, som jeg skal bruge til et bryllup på lørdag. Sent ude, njaaa - der er bare ikke mange gyldne sko at finde i str 36/37. Faktisk er jeg heller ikke vild med dem jeg har købt - måske fordi jeg ikke er til "guld", men de skulle passe til en brun kjole - de kan du for en dag.

Indrømmet, så ledte jeg efter tøj til Silje. Men jeg kan ikke finde småfolk bodyen med gule kanter til Silje i den rigtige størrelse, uden at betale 50,- i fragt  = det blev ikke i dag, det blev til nyt tøj til trunten (ikke at hun mangler...). Hun ville ellers vare så fin i den body med de sommergule froté shorts.

Jeg trængte desperat til noget nyt der lugtede lidt af sommer. Ting der blev shoppet til mor: grå læder blomster ørestikkere, en porcelæn cupcake, en basic hvid top, en pudder/rosa top, en sommerkjole i næsten samme farve (oops, der kiksede farvekoordineringen vist) noget hår-halløj og en stærk laksefarvet (?) top med broderet bryderryg.

Nu er der andre ting i skabet, der må lade pladsen til noget af det nyindkøbte.

tirsdag den 1. juni 2010

Et køretøj til vognparken

Silje's morfar (min far) ringede forleden aften. Vi taler i snit sammen hver 2.-3. dag - vi taler om vidt og bredt. Snakken faldt denne dag på, at han gerne ville forære Silje en cykel, dejligt tænkte jeg - en 3-hjulet cykel til trunten.

Det var imidlertid en helt anden 3-hjulet cykel end jeg havde forestillet mig. I mit hoved havde jeg lyserød 3-hjulet (egentlig er den vel 4-hjulet?) med aftagelige støtteben osv. Men nej, morfar ville forære Silje en 3-hjulet af den slags forældrene (og morfar!) skal træde pedalerne på - en Nihola. WAUW altså, jeg glæder mig som et lille barn til at cykle sommeren tynd på den sammen med Silje!

Vi har før snakket om det ville være fedt med en Nihola eller lign., men vurderede at pengene måske faldt bedre et andet sted. Plus at jeg efter at have set denne station2 udsendelse, IKKE vil købe en brugt Nihola som vi ellers havde overvejet. Der er en pæn sum penge at spare på at købe en brugt, men jeg vil ikke stå med håret i postkassen = at have købt en stjålet cykel i god tro.

14 dage er bare lang tid at vente på den bliver samlet...