mandag den 31. maj 2010

Vind en kubus stage!

hoghbloggen.dk fejrer sin åbning med at afholde denne give away hvor du har chancen for at vinde den fantastiske Kubus stage. Jeg har ønsket mig den SÅ længe, og den står igen på min ønskeseddel til min forstående fødselsdag. Jeg krydser fingre for en tidlig fødselsdagsgave, alternativt kan stagen købes her. Vinderen trækkes på fredag den 4. juni!

Ren hygge

I går morges imens jeg gik i bad hyggede Silje sig gevaldigt. Badekarret blev tømt for legetøj og hevet frem under vasken, barnevognsdynen hentet, puttebamsen og sutten lirket ud af tremmesengen og voila - ren hygge :o)


søndag den 30. maj 2010

Store bagedag

Silje's middagslur blev brugt fornuftigt, bl.a. til at luge urtehaven mellem jordbærrene, hvilket også var svært tiltrængt. Derudover blev det lidt bagning. Brød med havregryn, hørfrø og solsikke til eftermiddagsmaden (fantastisk opskrift som man kan variere efter indholdet i skabene), knækbrød og rabarberkage.

torsdag den 27. maj 2010

Stof til eftertanke

Det giver stof til eftertanke, når en tilsyneladende syg person stjæler andres identitet og billeder her i blogland (som hvilket som helst andet sted). Det skræmmer mig, og alligevel er jeg ikke helt overrasket over det kunne ske. Jeg er ked af det på de impliceredes vegne, og forstår også Rakels beslutning om at skjule sin blog – jeg er rigtig ærgerlig over at jeg ikke længere kan følge med i hende kreative farverige univers. Jeg håber ikke at alle andre kreative kvinder føler sig nødsaget til at træffe den samme beslutning som hende.

Selvom jeg er ny i denne verden, overvejer jeg hvad jeg deler. Fx er alle mine billeder relativt små, så de ikke kan blæses op i større størrelse. Men nu overvejer jeg at vandmærke dem også – men kan jeg udskifte billederne i et indlæg uden at poste det som ’nyt’ når jeg gemmer og dermed undgå at spamme jer der læser med?
Det er 3 år siden modtog jeg diverse pakker, abonnementer og andet ”jeg” havde bestilt, dvs. det var ikke mig der havde bestilt alle disse artikler og jeg fandt aldrig ud af hvem :( Jeg modtog alt fra abonnementer på Eurowoman, Euroman, Cosmopolitan, DVD’er, kosttilskud – you name it! Nærmest alt der er at finde i et af de dersens kuponhæfter - and them some. I stedet for at glædes over at posten kom med pakker blev jeg ked af det og irriteret. Det var virkelig hårdt ikke at vide hvem der kunne finde på det, hvem der tilsyneladende hadede/hader mig så meget at de følte det nødvendigt, hårdt at skulle forklare sig ud over ikke at skulle betale (selvom jeg havde brugt penge på at returnere, alt var sendt per efterkrav eller hvad det hedder), og få inkasso breve for manglede betaling renter osv. osv. Det er en længere historie, som giver mig et sug i maven bare at tænke tilbage på det.

tirsdag den 25. maj 2010

Weekendens festlige indlæg

...var polterabend for en god veninde. Vejret var heldigvis med os, så vi kunne nyde de medbragte sandwich i slotshaven.

Aftenen blev afsluttet med besøg af en sushi-kok som lærte alle os tøser, at fremstille vores egen sushi. Intet mindre end fantastisk, og så var det faktisk slet ikke svært. Der blev produceret maki-ruller, inside-out-ruller samt nigiri i stor stil. I nærmeste fremtid bliver familien og evt. et hold venner forsøgspersoner for hjemmelavet sushi. Jeg skal blot have opstøvet en god bambusmåtte og noget japansk mayonaise.













Af uransagelige årsager har jeg altid vågnet tidligt efter en tur i byen, hvilket jeg naturligvis også gjorde i søndags efter cirka 5 times søvn. Jeg skal hilse og sige at 5 timers søvn er altså i underkanten, når man for længst har vænnet sig til at trunten sover hele natten. Derfor lokkede sengen sidst på eftermiddagen, hvor jeg snuppede halvanden time på skjoldet.

Mandag var havedag for mit vedkommende. Terassen bliver nødt til, at være indbydende når de nye havemøbler kommer. Jeg elsker helligdage (på en ugedag, mandag-fredag) = en ekstra fridag!

mandag den 24. maj 2010

Tillid

Tillid er svært at definere, hvornår har man tillid til folk og hvad skal der egentlig til at opnå tillid hos et andet menneske? Tillid har jeg bl.a. til læger. Men i dag kom jeg i tvivl (endnu en gang).

Silje klemte i onsdags sin ene tommel hos dagplejen, og hun klemte den godt hvis jeg selv skal sige det. (Jeg skåner jeg for et billede) Det skete i løbet af dagen imens dageplejeren smurte mad til de små. Om eftermiddagen og aftenen havde jeg det virkelig skidt over, at jeg ikke havde været der til at trøste da det skete - det er jo mit job som mor, at være der for hende når hun er ked. Onsdag aften er fingeren selvfølgelig rød og lidt hævet, og den ser nogenlunde lige sådan ud torsdag morgen. Fredag synes jeg den ser værre ud, der er i hvert fald ingen bedring at spore hvilket jeg synes der burde efter knap 2 døgn. Derfor tager vi omrking egen læge, som siger vi bare skal blive ved at vaske den i sæbespåner, så skal den nok blive god igen.

I dag mandag var hævelsen og rødmen faldet noget, men efter så mange dage synes jeg altså den burde være bedre. Så jeg ringer til lægevagten for at høre hvad de synes. Jeg får at vide over telefonen at de ikke kan gøre så meget, da de ikke tager røntgen i tilfælde af at den er brækket. I stedet henviser lægevagten til skadestuen, som normalt kun tager patienter ind med skader der er under 24 timer gamle. Derfor ringer vi til skadestuen som synes vi skal tage til vagtlægen, og hvis vagtlægen íkke vil tage os så skal vi komme på skadestuen alligevel...

Vi ringer i eftermiddags igen til lægevagten, som nu gerne vil se os (måske kan de se at vi har ringet tidligere i dag). Da vi kommer derop er det en sød ældre herre der kalder os ind. Han kigger hurtigt på Silje's tommel uden at røre, tomlen er stadig lidt hævet og rød og irriteret rundt langs neglen. Der er stafylokokker i, siger han med det samme. Et sted er jeg lidt lettet over, at jeg ikke bare får stemplet 'pyller-mor', men samtidig føler jeg mig som en dårlig mor, fordi jeg ikke har insisteret hårdere på at de skulle tage et kig på den lille tommel. Jeg bliver irriteret fordi vores egen læge burde have set det i fredags. Nu sidder jeg så her og synes det er tåbeligt, at jeg har så stor tillid til læger, at jeg blidt stoler på hvad de siger.

Nu håber jeg bare så inderligt, at den nye negl, når den engang vokser ud, bliver fin og ikke har taget skade af at være blevet klemt...

Minty toes

Jeg havde ikke regnet med at jeg skulle flashe mine fødder her. Men here goes, efter opfordring fra Majken i et tidligere indlæg.












Mine fødder (plus resten af kroppen) kunne nyde godt af lidt farve, så vil Essie neglelakken være sommerfin.

fredag den 21. maj 2010

Impulskøb

...kan ind imellem være u-undgåeligt (i hvert fald for mig). I går var ingen undtagelse. Jeg skulle egentlig bare ud forbi et lagersalg, for at se om jeg kunnne lokalisere en kjole, som jeg skal have på til bryllup. Der var annonceret en masse lækre mærker bl.a. Muus, Snob, Inwear mfl. - måske kom jeg for sent, der var i hvert fald ikke noget der fangede min interesse, og dog....














I stedet kom vi hjem med dette nye lækre havebord og otte stole fra serien Easy i hvid, fra det Italienske firma Fast SPA. Samme firma har også lavet den meget populære Forrest stol - jeg overvejede et kort øjeblik at købe 2 styks, da de lilla var til halv pris! (det kan nåes endnu hvis jeg fortryder...). Vores havebord led den grumme skæbne, sidste år at blive 3-benet. Så reelt tæller det vel ikke som impuls køb når det er noget man mangler?!

Nu glæder jeg mig bare til de bliver leveret i næste uge, så vi kan nyde sommeren på terassen.

tirsdag den 18. maj 2010

Solgul sommer

Endnu en sommerkjole til Silje - det stakkels barn kommer til at svømme i kjoler denne sommer. Jeg må tilstå at jeg ikke gad stryge kjolen i skyndingen, knipsede bare hurtigt et billede (undskyld den er noget krøllet).

Kagens dag - støt Børnecancerfonden

I dag er det kagens dag. Dagen hvor bagere og konditorer viser deres håndværk og samtidig støtter en god sag. Billetterne til København blev revet væk 30 minutter efter de blev sat til salg – hvis du vil have kage i dag og bor i Københavns området må du evt. bage en kage selv.
Egentlig vil jeg bare mine om, at man ikke behøver at mæske sig i kager for at støtte op om en god sag. Du kan sende en sms og støtte Børnecancerfonden med 100 kroner.

Forsat god dag til jer alle :o)

mandag den 17. maj 2010

Lidt til mor

I sidste uge blev det til, lidt til mor. Woman har i denne måneds udgave testet neglelak og Essie fik topkarakter og findes i et utal af lækre farver. Jeg forkælede mig selv i første omgang med to styks, 'Mint Candy Apple' og 'Tart Deco'.

I eftermiddags skulle den første lak testes. Trunten følger nysgerrigt med imens jeg putter neglelak på fødderne. "Mor tegne" siger Silje og stikker sin ene fus helt imellem mine fødder. Jeg er slet ikke i tvivl om hvad hendes hensigt var, men det blev dog ikke i dag at hun skulle stifte nærmere bekendtskab med farvede negle.












Jeg fandt mine nye neglelakker på tilbud hos nicehair.dk, til den nette sum af 79,- per flaske. Så billigt, at det ikke kunne betale sig at få dem fra England. I øvrigt sender nicehair.dk en gratis gave med, hvis du får pakken sendt til en erhvervsadresse.

Det er med garanti ikke de sidste Essie neglelak der havner i min skuffe - jeg ønsker mig HELE paletten!







Derudover kunne jeg ikke stå for disse fyrfadsstager som fåes i flere farver. (Min lokale pusher har dem i 7 farver). De måler cirka 6 cm i daimeter. De er semi-transperate og ultra fine med lys i, og så er de oven i købet lavet af genbrugsglas.

torsdag den 13. maj 2010

Vintagestoffer


Nogle stykker større end andre. Det lilla/pink må siges og være min favorit, men er desværre kun et pudevår (jeg ledte uden held for at finde det matchende dynebetræk), så der kan nok kun klemmes en enkelt sommerkjole ud af det.

Jeg glæder mig til at sætte saksen i det, og ikke mindst symaskinen.

onsdag den 12. maj 2010

Loppemarkeds fund (?)

Jeg var på loppemarked med svigerfar, og der fandt jeg lidt småt men godt. Desværre var der ikke lige det møbel jeg går og drømmer om - og hvor er det typisk mig, at drømme om et møbel (ting generelt) som måske ikke eksisterer, andet end oppe på øverste etage. Når alt kommer til alt har jeg ikke givet op, jeg er sikker på at det findes derude et sted. Om ikke andet er det en god undskyldning for at svinge forbi et loppemarked en anden gang.

Jeg forelskede jeg mig fluks en formspændt bakke/skammel pga. den lidt bløde organiske form. (Billederne yder den ikke helt retfærdighed, formerne er meget mere levende). Jeg tror den får en gang sort maling og lak, så kan den måske bruges til laptop tray? Alternativt bare stå til pynt et sted og se dekorativ ud.

Da jeg stod derhjemme med bakken under armen, udbrød min kæreste "har du givet 250 kroner for den??" (prisen kunne svagt skimtes igennem 'Betalt' mærket). Men nej, den har kostet den nette sum af 25 kroner, og straks fik han et noget mildere ansigtsudtryk og indrømmende at den faktisk var fin og måske endda ikke behøvede maling...















Jeg købte også et par fine (synes jeg selv) keramik engle, som kommer frem til jul, hvor de kan få et hvidt lys i armene. Der sneg sig også en lille trold med hjem, og jeg aner ikke hvad jeg skal/skulle med den. Men med hjem kom den åbenbart alligevel...



















Jeg faldt over et enkelt sæt sengetøj i beige og rosarøde farver, måske det kan transformeres til et par sommerbukser eller ditto kjole til Silje.

Svigerfar faldt i svime over gamle vinylplader - købte ingen men mente i stedet, at vi kunne følges derned en gang i nær fremtid.

søndag den 9. maj 2010

Jagten på loppefund

På tirsdag går jagten ind på loppefund, nærmere specifikt et møbel som jeg længe har haft i tankerne men ej fundet. Hvis jeg finder møblet skal det males sort og placeres i stuen. (Måske skal dele af hustanden liiige overtales lidt først). Jeg har nok en forkærlighed for ting med sjæl og charme - især er jeg facineret af ældre huse som jeg synes er så meget smukkere end et sprit nyt af slagsen. Jeg ville elske at bo i en gammel murermester villa!

Da det ikke hele husstanden der finder ting af ældre dato charmerende, så er det svigerfar der skal med på loppis... Han er nok lidt af en samler når det kommer til stykket, så mon ikke han den perfekte følgesvend (?)

torsdag den 6. maj 2010

Lidt retro-kuller

Jeg er typen der glemmer (læs: ofte glemmer) at købe et kort til en gave. Måske fordi jeg er typen der hygger mig med at udvælge den rette gave, og derfor glemmer alt om tilhørende kort. Derfor ender jeg oftest med sætte mig ved computeren i sidste øjeblik og bikse et kort sammen til modtageren.

Det sidste nye kort på stammen er retro-like, og ligner, som jeg husker det, vores voksdug på bordet i køkkenet i starten af 80'er da jeg voksede op. (Efterfølgende fik jeg lavet en hel serie kort med retro blomster i forskellige farver).

Måske mangler du også et kort? Du er velkommen til at printe mit design her. (lavet til 2 styk på A4 ark, for minimum af karton-/papir-fråseri).

tirsdag den 4. maj 2010

Shoooes

...også af den mere praktiske slags står på min ønskeseddel (Heldigvis har jeg snart fødselsdag). Jeg ønsker mig et par Huntress gummirøjsere, så jeg kan hoppe i vandpytter sammen med Silje til efteråret. Og så ønsker jeg mig et par nye Havaianas til at klip-klappe sommeren igennem med.

søndag den 2. maj 2010

Den gale hattemagers værk

Efter at være blevet inspireret af Maiken og Barbara's skønne sommerhatte, satte jeg mig i eftermiddags ved symaskinen for at give det et forsøg at kreere en sommerhat til Silje. Jeg valgte at sy sommerhatten vendbar, alt efter om humøret er til vilde blomster eller grønne tern. Jeg er ikke 100 pct tilfreds med resultatet, men det giver jo bare mulighed for at sy endnu en inden sommeren er ovre.











I øvrigt pryder en stor buket silkepæoner det lille hjem. Svigermor og bonus-svigerfar var på besøg i går, og havde haft i tankerne at disse er min absolutte yndlingsblomst - Tak!