tirsdag den 27. april 2010

At være lidt forelsket i en stol...

Jeg er dybt fasineret over trådene og siluetten af Acapulco stolen og har prøvesiddet den ved flere gange. Stolen minder mig om trående i et blad, om sol, sand imellem tæerne og varme. Det eneste der indtil videre har holdt mig tilbage fra at købe den er, at jeg havde en idé om den skulle være hvid - hvilket den naturligvis ikke fås i.

Den fås i farverne gul, petroleum, lys blå og sort - den sorte ville nu også være rigtig fin hjemme hos mig...


















Den kan bl.a. købes her.

mandag den 26. april 2010

Endelig

Langt om længe landede mine længe ventede navnemærker i postkassen. Jeg har valgt at bestille dem rimelig neutrale, så navnemærket kan gå til alle slags stoffer.












Jeg kommer nok også til at bestille dem i omvent farvekombi ved lejlighed...

søndag den 25. april 2010

Weekendens syslerier

Weekenden har stået på syslerier af blandet håndværksmæssig salgs. Bl.a. har vi bygget sandkasse til Silje, dvs. personligt har jeg nok ikke bygget og skruet så meget - men været med det har jeg, til at holde, grave, oliere og ikke mindst nøje udvælge placeringen. Silje har tullet rundt i haven, plukket blomster og rigtig hygget sig i det dejlige vejr. (Silje kan måske forveksles med den dreng på nedenstående fotos - min farmors søster har været så sød at strikke to lækre uldbluser til Silje. Hun har dog primært drenge oldebørn og har derfor strikket bl.a. denne i blå - som jeg har tilladt mig at pimpe med lilla blomsterknapper for at gøre den lidt tøset).


















Silje's 22'er sommerbluse fik stofbetrukket pynteknap. Samtidig fik jeg sorteret og ordnet mit lille udvalg af knapper så det nu synes overskueligt. Jeg venter stadig i spænding på de bestilte navnemærker, så jeg kan gå amok ved symaskinen...

Efter længere tid overvejelse om farve, fik jeg også færdiggjort låget på min æske til sytråd og kantbånd. Jeg tror dog at jeg har fortrudt. Låget skulle vist også bare have været i røde nuancer... men så må det bare ny omgang papir fra Rie Elise Larsen en af de nærmeste dage.










Eftermiddagen endte med double chokolate muffins (Mmm!) og picnic-hygge i haven, med udsigt til den nybyggede, men indtil videre sandtomme (sand)kasse.

torsdag den 15. april 2010

Grøn som græsset

Her til aften fik jeg stillet lidt af dagens krea-iver, og fik syet denne skønne grønne kjole i bedste kolonihavestil til Silje.
Jeg kan ikke undgå at nynne ...den er grøn som græsset, alt hvad jeg ejer det er grønt som den.

Kender i det?

Man gider ikke være på arbejde, solen skinner og man kan finde på mindst tusind andre ting at foretage sig. Sådan en dag har jeg i dag (...ja, igen i dag). Symaskinen derhjemme lokker, det samme gør haven og ikke mindst solen.

Jeg mangler at klippe de tørre stilke af silkepæonerne - det er min absolutte favoritblomst. Jeg må nok også hellere til at få styr på hindbærrene og jordbærene. Jeg glæder mig til, at jeg sammen med Silje skal gå og spise bær direkte fra buskene/planterne. Vi tyvstartede lidt sidste år, men i år kan hun rigtig selv være med for første gang - og jeg glæder mig!

tirsdag den 13. april 2010

Lap på lap, på lap...

Jeg har påbegyndt et stykke arbejde som jeg ikke aner om jeg får færdigt (læs: om tålodigheden findesi mig til at få det færdigt).

Jeg har kastet mig hovedkuls ud i et patchwork projekt. Planen er at lave en siddehynde/tæppe på ca. 50 x 150cm, til at tage med på ture, rundt i haven og lign. Hvert felt måler 7 x 7 cm så der er et stykke vej endnu. Hvis tålmodigheden ikke rækker så langt, kan det vel altid blive til en taske eller pude.

Sidst men ikke mindst, et par billeder af det menneske som får mit hjerte til at smelte. High five eller 'high fi' som Silje siger.

mandag den 12. april 2010

Ny blogtitel

Argh, nu synes jeg lige jeg fandt på noget ’unikt’ og ville omdøbe min blog til æblekind. Men bedst som man finder på et godt domænenavn er det optaget – sådan er det altid, typisk.

Jeg er så længe jeg husker blevet kaldt æblekind eller søster æblekind, primært af min far. Jeg som navnet også antyder indehaver af et par (skønne) æblekinder...

I en alder af 28 år nyder jeg faktisk lidt, at min far stadig kalder mig for æblekind

fredag den 9. april 2010

700 kroner fattigere og høj på stoffer

Vaskemaskinen snurrer, den er fyldt med lækkert nyindkøbt stof. Juhuu hvor jeg glæder mig til at klippe og sy af det hele.

Nu er eneste problem at den nuværende løsning til kantbånd, sytråd, knapper m.m. ikke længere er holdbar. Jeg har for meget - eller også er kassen for lille. Jeg stemmer for det sidste...


onsdag den 7. april 2010

Må eje

Jagten er gået ind for at finde dette skønne Michael Miller stof. Valmuemarker i fuld flor. Dog håber jeg at finde det i fysisk butik grundet stoffets print, det ville være ærgeligt at det var sakset lige midt i valmuemarken...

Jeg er sikker på at det kan omdannes til den skønneste bluse og ditto sommerkjole.

mandag den 5. april 2010

Venter på solen

Jeg havde store planer om at ordne have og drivhus i påsken, men vejret havde andre planer. Det har ikke just været udevejr de dage jeg har været hjemme, derfor blev til lidt syslerier foran symaskinen i stedet. Bl.a. to par sommershorts til Silje, som jeg kan sy spandevis af. I samme fart er det endelig lykkedes mig, at indstille symaskinen korrekt når jeg applikerer - mumler noget om at man måske skulle have læst brugsanvisningen noget før...


De brune her er favoritten. En af dagene må der produceres en matchende bluse i omvendte farver.