torsdag den 25. marts 2010

En snegl flytter ind

Jeg deltog i Frk. Meilhedes giveaway, og jeg vandt! Denne lille søde snegl er kommet til Sjælland og er flyttet ind på vores soveværelse. Jeg er sikker på, at når Silje får øje på den, strækker hun sin arm frem, siger "taaark", for derefter at gentage det endnu højere...

onsdag den 24. marts 2010

Jeg bliver nødt til at dele...

En mandelig arbejdskollega havde for noget tid siden en kagedåse med på arbejde, og straks tænkte jeg på kage. Kagedåsen gemte på knækbrød... Blev jeg lige skuffet eller hvad, her drømte jeg om cookies. Skuffelsen blev vendt til glæde, for knækbrødet var super lækkert. Jeg fik vredet armen rundt på ham, og han på sin kone da det var hende der havde bagt. Så her er opskriften hvis du også vil prøve dem:
½ dl havregryn
½ dl græskarkerner
½ dl sesamfrø
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekerner
1 3/4 dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk salt
1 dl vand
knap en ½ dl olie (raps-, solsikke- eller vindruekerneolie)

Alle de tørre ingredienser blandes med vand og olie. Det bliver en lidt klistret dej, og den skal den være. Rul dejen ud mellem to lag bagepapir. Skær dejen ud i firkanter.

Personligt er jeg selv så firkantet, om man vil, at jeg samler de små kanter til hele stykker knækbrød... Bages i cirka 20 min. ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.

Sprødheden aftager lidt efter en uges tid, men hvis du spiser meget knækbrød kan du med fordel bage en dobbelt portion.

Indholdet af kerner kan justeres alt efter hvad der gemmer sig i dine køkkenskabene.

søndag den 14. marts 2010

Painting it black!

Jeg har mindst tusind ideer og planer, bl.a. planer med stoffer i mønstre jeg ikke har - måske findes de netop kun i mit hoved... Klippe klistre planer, men jeg mangler tapet. Jeg må på jagt efter en rest tapet.

Onsdag blev en af de mange planer ført ud i livet, soveværelset blev malet! Jeg har også kun set på den kedelige farve i to et halvt år, som jeg ganske vidst selv har valgt, men har HADET lige fra starten. En enkelt væg er malet skiffergrå, faktisk mere sort når man står og kigger på den. Det har gjort soveværelset mere hyggeligt og huleagtigt. Nu kan alverdens nips og tilbehør have pangfarver alt efter humør. Indrømmet virkede det en anelse vildt, at rulle den meget mørke farve på vægen, og mon ikke jeg kommer til at hade den, den dag hvor jeg får endnu en fjollet ide om at dække den med en ny farve...











Bukserne i denim til Silje, som længe har ligget og kigget på mig, er også blevet færdige i ugens løb. Dermed er et par af de mange ideer blevet udført.

tirsdag den 2. marts 2010

I dag må det være!

I dag er dagen, hvor jeg må have noget på hjertet således, at jeg kan skrive mit allerførste indlæg som såkaldt blogger. Jeg har igennem et års tid fulgt med på sidelinen hos et par bloggere af den kreative slags, uden dog nogensinde at få mig registreret som fast læser eller lignende. Måske er det ’motherhood’ der trækker og gør det interessant at se hvad andre kreative (primært kvinder) sysler med og bruger deres daglig dag på. I dag springer jeg ud i denne fagre nye verden, og håber at foråret følger med.